A funkcionális táplálkozás multidimenzionális megközelítése
3 napos szakmai továbbképzésünk célja, hogy bővítse az egészségügyi és/vagy sportszakemberek táplálkozással kapcsolatos ismereteit, illetve a résztvevők elsajátítsák a táplálkozástudomány modern, up-to-date, klienscentrikus és személyre szabott gyakorlati alkalmazás módjait.
Feövenyessy Medical Fitness Akadémia
1097 Budapest, Nádasdy utca 15/b
Mit nyersz a képzés elvégzésével?
- egyedülállóan komplex, modern szemléletmódot, amely valóban segíti a pácienseidet fenntartható egészségmegőrző szokások kialakításában
- hiteles táplálkozástudományi ismereteket az általános egészségtámogatás területén
- hiteles ismereteket
- az egyes táplálkozási irányzatok egészségre gyakorolt hatásairól
- a fizikai aktivitáshoz kapcsolódó speciális táplálkozási szükségletekről (nem versenysportolók esetén)
- az egyes életkorokhoz, életszakaszokhoz kapcsolódó táplálkozási szükségletekről
- képes leszel eligazodni a különféle diétás irányzatok és tévhitek között
- felismered a páciensed rendellenes evési szokásait és támogatni tudod őt magát is ezek felismerésében, illetve a proaktív megoldáskeresésben
Jelen szakmai továbbképzés - ahogy egyetlen más néhány napos/hetes szakmai továbbképzés sem - értelemszerűen nem ad olyan képesítést, amellyel kiváltható a megfelelő végzettséggel rendelkező szakember (dietetikus vagy mentális egészséget segítő szakember) munkája. Magyarul a képzés elvégzésével nem válsz dietetikussá (), de a pácienssel való közös munka során a gyakorlatban is hasznosítható átfogó tudásra teszel szert.
Oktató: Bodon Judit dietetikus és Simon Sarolta dietetikus
Ár: 110.000 Ft, amely tartalmazza a nyomtatott jegyzetet és a magyar nyelvű igazolás árát is. A képzés díja részletben is fizethető, jelentkezéskor 20 ezer forint előleggel tudod biztosítani a helyed, a második részletet a képzés előtt 1 héttel kell kifizetned.
Tantermi elméleti és gyakorlati órák száma: 24 óra
Következő időpont: lásd az oldal tetején a Jelentkezés gombon
Tantermi képzés időtartama: minden nap 9.30-18.00
A szakmai továbbképzés menete: lásd az oldal aljára görgetve
Kinek ajánljuk?
Szakmai továbbképzésünket elsősorban egészségügyi vagy sport szakembereknek – edzőknek, gyógytornászoknak, természetgyógyászoknak, testnevelőknek, gyógytestnevelőknek, rehabilitációs szakembereknek, masszőröknek, humánkineziológusoknak – ajánljuk.
A szakmai továbbképzés menete
1.nap
- Egészségértés, egészségértelmezés
- A táplálkozás holisztikus szemlélete és funkcionális megközelítése
- Funkcionális táplálkozás I.
- A táplálkozás szerepe a fizikai egészség támogatásában
- Energiaszükséglet / Makro- / Mikrotápanyagok szerepe, forrásai
- Folyadékfogyasztás
2. nap
- Funkcionális táplálkozás II.
- Élelmiszercsoportok
- Életkori, élethelyzeti, nembeli sajátosságok (pl. várandósság, szoptatás, kamaszkor, fiatal felnőttkor, perimenopauza, időskor stb.)
- Egyes betegségek étrendi és mozgással való kapcsolata
- A táplálkozás holisztikus szemlélete I.-II.
- modern egészségértelmezés
- az evés, mint viselkedés
- fenntartható egészségmegőrzés
- klienscentrikus megközelítés
3. nap
- Speciális egészségállapotokhoz kapcsolódó táplálkozás
- Mozgás és táplálkozás
- A segítő szakember szerepe és lehetőségei a rendellenes evési szokások, evészavarok felismerésében
- Hogyan segítsünk jól?
- Gyakorlat