Menu
Cart

Pályázat - „Mozgás nélkül nincs élet”

Pályázatunk a kiírásnak megfelelően 2021. 06. 15-én éjfélkor lezárult, így új pályaművek beküldésére a továbbiakban sajnos már nincs lehetőség.

Ezzel egyidőben, 2021. 06. 16.-án 0:00-tól megnyitjuk szavazófelületünket, ahol megtekintheted a beérkezett pályaműveket és leadhatod szavazatodat a Neked leginkább tetsző pályaműre.

A pályaművek megtekintéséhez és a szavazáshoz kattints ide:





A továbbiakban olvashatod az eredeti pályázati kiírást, változatlan formában:

A május elején publikált 3500 fős online kutatásunk eredményei (ld. alább) szomorú képet mutatnak, minden második ember jóval kevesebb időt szánt a testmozgásra a járvány kitörése óta, és duplájára nőtt azok száma, akik egyáltalán nem mozognak.

Köztudott, hogy a degeneratív mozgásszervi betegségek egyik legfőbb kiváltó oka a mozgáshiány. Nekünk, egészségügyi és sportszakembereknek tehát az a kötelességünk, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítsük az embereket visszatalálni az aktívabb, sportosabb életmódhoz. Pályázatot hirdetünk tehát egészségügyi és sportszakemberek számára, célunk az, hogy hozzájáruljunk az „ige” terjedéséhez: mozgás nélkül nincs élet😊!

Akadémiánk a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetsége (MAFORSZ) és a WEBBeteg közreműködésével 2021. májusában készített egy 3459 fős online kutatást, amely a lakosság egészséggel kapcsolatos szokásainak (testmozgás, táplálkozás, stressz) alakulását vizsgálta a járvány kitörése óta eltelt időszakban. A kutatási eredmények szomorú képet mutattak, a megkérdezettek 21 százaléka a járvány kitörése óta egészségtelenebbül táplálkozik, minden harmadik ember többet nassol, és a válaszadók 42 százalékának nőtt a testsúlya az elmúlt hónapok során. A testmozgással kapcsolatos szokások szintén jelentősen változtak, minden második megkérdezett számol be arról, hogy kevesebbet mozog, és 63 százalékuk érzi stresszesebbnek a mindennapokat a karantén kezdete óta eltelt időszakban.

Köztudott, hogy a degeneratív mozgásszervi betegségek három legfőbb kiváltó oka a mozgáshiány, a túlsúly és a stressz. Az eredmények fényében egyértelműen körvonalazódik tehát egy hatalmas feladat; nekünk, egészségügyi és sportszakembereknek az a kötelességünk, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítsük az embereket visszatalálni az aktívabb, sportosabb életmódhoz.

Mi, az Akadémia dolgozói minden erőnkkel támogatni kívánjuk azokat a szakembereket, akik áldozatos munkájukkal hozzájárulnak a társadalmi egészségtudatosság növekedéséhez. Pályázatot hirdetünk tehát egészségügyi és sportszakemberek számára, célunk az, hogy a kollégák páciensoktatásra való ösztönzésével hozzájáruljunk az „ige” terjedéséhez: mozgás nélkül nincs élet!😊

Pályázati felhívás

Pályázat címe: „Mozgás nélkül nincs élet!”

Pályázók köre: kizárólag egészségügyi és/vagy sportszakemberek pályázhatnak, akár egyének, akár kisebb-nagyobb kollektívák*

Pályázat tárgya: egy saját készítésű, korábban közzé nem tett, maximum 5 perces edukációs (oktató) videó. Olyan rövidfilmeket várunk, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a mindennapos testmozgás jelentőségére, illetve rendszeres és változatos sportolásra buzdítsanak. Nem ingyenes tornavideókat (online jóga, intervall tréning, aerobic stb.) várunk tehát, hanem edukációs, azaz tanító/nevelő célzatú kisfilmeket.

A pályaművel kapcsolatos egyéb szempontok/elvárások:

  • lehet élőszereplős vagy akár animált
  • lehet tréfás vagy komoly, könnyed vagy megható, szomorú vagy vidám
  • DE!!! elvárás az újszerű nézőpont és/vagy kreatív és/vagy bátor és/vagy lendületes megközelítés
  • kizárólag olyan pályaművet fogadunk el, amely technikailag megfelelő minőségű, azaz nem túl világos, sötét vagy életlen a kép, a hang pedig tisztán érthető**

Pályázatok beküldése:

  1. Weboldalunkon történő regisztrációt/bejelentkezést követően kattints a lap alján található Pályázom! gombra (elérhető 2021. június 1-jétől)
  2. Töltsd ki a pályázathoz szükséges adatlapot a következő adatok megadásával: név, végzettség, telefonszám, e-mail cím, lakcím, és a megfelelő rovatba töltsd fel az egészségügyi- vagy sportvégzettségedet igazoló dokumentum másolatát, illetve a "Youtube video linkje" mezőbe másold be a videó linkjét (pl.: https://www.youtube.com/watch?v=euhvgAJqQ4Y)
  3. Az elküldött adatokat ellenőrizzük, és ha mindent rendben találunk, jóváhagyjuk a pályázati anyagot, melyről e-mailben értesítünk. Az adatokon ezután módosítani már nem lehet.
  4. Amennyiben az ellenőrzés során problémát találunk, arról e-mailben tájékoztatunk, hogy ki tudd javítani a pályázati anyagodat. A pályázati adatokat a lap alján található Pályázom! gombra történő kattintással, vagy a Fiókom menüpont Pályázatom menüpontja alatt tudod megtekinteni/javítani. (elérhető 2021. június 1-jétől)

Pályázatok elbírálása: A közlésre elfogadott pályaműveket a honlapunkon erre a célra létrehozott felületen június 16-tól június 25-ig közzétesszük. Két győztest hirdetünk, az egyik díjazottat a közönség választja ki nyilvános szavazás útján az fmfa.hu/szavazas weboldalon (elérhető 2021. június 16.-ától), a másik díjazottat az Akadémián végzett sportrehabilitációs szakemberekből álló 4 tagú szakmai zsűri szavazza meg. Az ünnepélyes díjátadó pontos helyszínéről és időpontjáról elektronikus levélben értesítjük a résztvevőket. A díjazott videókat a facebookon és youtube csatornánkon is közzétesszük.

Díjak: Miután Akadémiánk egyrészt támogatni kívánja a tehetséges szakemberek szakmai fejlődését, másrészt hozzá kíván járulni a kollégák rendelkezésére álló infrastruktúra fejlesztéséhez is, mindkét díjazott két nyereményben részesül. A győztesek nyereménye egy-egy 200 ezer forint értékű vásárlási utalvány, amelyet az általuk kiválasztott sport- vagy gyógyászati segédeszköz áruházban használhatnak fel sport- vagy rehabilitációs eszköz(ök) vásárlására. A vásárlási utalványon felül térítésmentesen részt vehetnek az Akadémiánk által szervezett, államilag elfogadott végzettséget nyújtó, 360 ezer forint értékű Sportrehabilitációs tréner szakmai továbbképzésen. A pályázat nyerteseit a facebookon, honlapunkon, elektronikus levélben és telefonon is értesítjük. ***

Pályázattal kapcsolatos határidők:

  • pályaművek beérkezése: 2021. június 1-től június 15-ig
  • szavazás: 2021. június 16-tól június 25-ig
  • eredményhirdetés: 2021. június 30-án a Fb-on illetve weboldalunkon (a győzteseket külön névre szólóan értesítjük)

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseidet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06 30 842 2318-as telefonszámon teheted fel.

* Bármilyen államilag elfogadott (egyetemi, főiskolai vagy OKJ-s) egészségügyi vagy sport szakmai végzettséget elfogadunk, ugyanakkor a pályázónak igazolnia kell végzettsége meglétét. A pályamű benyújtását megelőző regisztrációval egyidejűleg fel kell töltened a végzettséget igazoló dokumentumot, melyet ellenőrzés után megfelelőség esetén jóváhagyunk, a dönzésről e-mailben értesítünk. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy elindulhatsz a pályázaton, kérjük, előre egyeztess velünk a megadott elérhetőségeken! A pályázaton nem vehetnek részt kiskorúak, illetve a pályázat szervezői, társszervezői és a pályázat szervezésében vagy lebonyolításában esetlegesen közreműködő természetes személyek, illetve jogi személyek tulajdonosai, tisztségviselői, alkalmazottai és mindezek közeli hozzátartozói 

** Fenntartjuk a jogot, hogy a pályázat témájától jelentősen eltérő, obszcén, illetve más emberek/embercsoportok jogait sértő felvételeket külön értesítés nélkül kizárjuk a pályázatból. A pályázatban való részvétel hiányosságáért/hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, az internetes, illetve a levelező rendszer lassúságáért, leállásáért nem vállalunk felelősséget

*** Fenntartjuk a jogot, hogy indoklás nélkül kizárjuk azon pályázatokat, melyeknél a szavazás során visszaélésre utaló jeleket észlelünk.

**** A nyeremények másra át nem ruházhatóak és készpénzre át nem válthatóak. A nyereményből megvásárolt termékek ellenértékét a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia közvetlenül a kereskedőnek fizeti ki. A Sportrehabilitációs tréner képzésen az eredményhirdetést követően egy éven belül van lehetőség részt venni. Amennyiben nagyobb létszámú kollektíva pályázott, a képzésen való ingyenes részvételi lehetőség a kollektíva egyetlen tagjára vonatkozik. A Sportrehabilitációs tréner képzésen kizárólag a képzés leírásában felsorolt végzettségek valamelyikével lehet részt venni. Amennyiben a győztes pályázó végzettsége nem egyezik meg a leírt végzettségek valamelyikével, a nyereményt átválthatja a Sportrehabilitációs tréner képzés díjának (360 ezer forint) megfelelő értékben bármely más képzésünkre. A nyeremény átvételével összefüggésben esetlegesen felmerülő egyéb költségek és kiadások (pl. nyeremény átadásának helyszínére, vagy a nyeremény esemény helyszínére történő utazási költség stb.) a nyertes pályázót terhelik.

Szerzői jog és adatvédelem

A pályázó a pályázaton való részvételével hozzájárulását adja ahhoz, hogy felvétele a nevének feltüntetésével ellenszolgáltatás nélkül kerüljön kiállításra a szervezők és a díjátadó rendezvény honlapjain, facebook oldalán, youtube csatornáján, valamint a rendezvénnyel kapcsolatos kiadványokban is megjelenjen. 

A pályázati anyag beküldése igazolja és tanúsítja, hogy a pályázaton résztvevő elfogadja a jelen részvételi feltételeket, a beküldött felvételek a pályázó szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon, teljes körű joggal rendelkezik felettük, valamint a videófelvétel felett harmadik személy semmilyen jogokkal nem rendelkezik, a megjelenés a képeken esetleg látható személy személyiségi jogait nem sérti. A pályázó a pályázaton való részvételével tudomásul veszi, hogy a videó bemutatásával okozott bármely személyiségi és szerzői jogsértésért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. 

A pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja, hogy személyes adatait a szervezők a pályázat lebonyolítása céljából a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően kezeljék, azt díjmentesen és jogszerűen felhasználják, és a lebonyolítás, illetve a nyeremény felhasználása érdekében azt harmadik félnek e célból átadják. A pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja, hogy a nyertes nevét, lakóhelye városának nevét és a nyerés tényét az ajándék megjelölése mellett a szervezők internetes honlapjukon nyilvánosságra hozzák. A pályázó hozzájárulását adja, hogy a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia facebook oldalán a Szervező által szervezett közönségszavazáson a pályázatával részt vegyen. 

A pályázat lebonyolítása, illetve az abban való részvétel a jelen Pályázati szabályzat szerint történik. Amennyiben a Pályázati szabályzat valamely kérdést nem szabályoz, úgy a hatályos jogszabályok vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

A pályázó bármikor visszavonhatja videóját az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldött levéllel. A pályázat szervezői fenntartják a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül módosítsák a pályázat feltételeit, nyereményeit, illetve a lebonyolítás menetét, határidejét. 
Amennyiben az adatkezelési feltételek megváltoznak, a Szervező tájékoztatja a pályázókat a módosításokról.

Vegyes rendelkezések

Szervező semmilyen felelősséget nem vállal, illetve – a jogszabályok által megengedett legnagyobb terjedelemben – mindennemű kártérítési igényt kizár a Weboldallal kapcsolatban esetlegesen felmerülő technikai hibákért (hardware- vagy software-hibák, lassú számítógép vagy internetkapcsolat/elérhetőség, internet szolgáltatók hibája, szerver-, vagy szolgáltatói hiba, a Weboldalon történő regisztráció bármely okból történő részbeni vagy teljes elérhetetlensége, hálózati túlterheltség, engedély nélküli emberi vagy nem emberi beavatkozás a pályázatba, így különösen, de nem kizárólagosan jogosulatlan hamisítás, számítógép-kalózkodás, lopás, vírus, stb.).

Szervező fenntartja a kizárólagos jogot a pályázat bármely okból történő részbeni vagy teljes módosítására, törlésére, felfüggesztésére és/vagy megszüntetésére, a pályázat időtartama alatt bármikor, bármely okból, különösen, de nem kizárólagosan amennyiben a pályázat nem folytatható le a Szabályzatnak megfelelően. A pályázat törlése esetén minden Pályázat lejártnak és érvénytelennek, a pályázó pedig a nyereményre jogosulatlannak tekintendő. 

A pályázat kommunikációs anyagaiban esetlegesen előforduló elírásokért a Szervező nem vállal felelősséget.

A pályázat szervezésében és lebonyolításában résztvevő cégek egyike sem felelős, és kizár mindenféle kártalanítási, kártérítési igényt a pályázatban való részvétellel kapcsolatban, a pályázat esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a pályázás során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért, ideértve a pályázónak illetve a videó elkészítésében közreműködőknek az életében, testi épségében és egészségében bekövetkező esetleges változásokért, sérülésekért, illetőleg szándékosan vagy súlyos gondatlansággal okozott károkért való felelősséget.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

 

 

Weboldalunk az oldal működése és a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ (cookie), ahogy minden korszerű weboldal. Itt engedélyezheti vagy letilthatja a sütik használatát. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a sütik tiltásával bizonyos funkciók nem vagy nem megfelelően fognak működni!